סיכום מפגש עיון מדיניות חינוך בישראל אתגרים ישנים וחדשים 8.1.14

נשלח 28 ביולי 2015, 0:21 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 בנוב׳ 2015, 5:02 ]

בתאריך 8.1 נערך בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך מפגש עיון לקראת גיליון מיוחד של כתב העת "עיונים בחינוך", שמתמקד באתגרים חדשים וישנים במדיניות החינוך בישראל.

ההזמנה למפגש העיון

לכנס הגיעו אורחים מאוניברסיטת חיפה ומאוניברסיטאות נוספות, על מנת להכיר ולדון בארבע מעבודות המחקר שיופיעו בגיליון. המושב הראשון התמקד בחינוך לאזרחות ונוהל ע"י ד"ר אימן אגבאריה.

תמונה ממפגש העיון 2

במהלכו הוצג מחקר של ד"ר הללי פינסון על מגמות בחינוך לאזרחות ומחקר של ד"ר דבורה קלקין פישמן ומירית שרון על האפשרות לחינוך מקדם אזרחות בגני ילדים.

תמונה ממפגש העיון 3

תמונה ממפגש העיון 4

תמונה ממפגש העיון 5

המאזינים גילו עניין רב במחקרים, והדיון שהתפתח עזר לחידוד מסרי החוקרים והעלה נקודה משותפת מעניינת לשני המחקרים – הדגשת המקום שיש לפעילים בשטח, מורים ותלמידים במחקר אחד, גננות, סייעות וילדים בשני, לצקת משמעות ותכנים, שמקנים תוכן להנחיות הלא תמיד ברורות של קובעי המדיניות ולעיתים אף מוסיפים תוכן עצמאי.

תמונה ממפגש העיון 6

המושב השני התמקד בחינוך בראי המשפט, ונוהל ע"י ד"ר קלרה סבג.

תמונה ממפגש העיון 7

במהלכו הוצג מחקר של ד"ר יוסף ג'בארין על חינוך ושוויון בראי החלטות בג"ץ בהקשר של החינוך הערבי ומחקר של ד"ר לוטם פרי-חזן על פוליטיקה ומשפט בתהליכי ההסדרה של החינוך החרדי.

תמונה ממפגש העיון 8

משתי ההרצאות וגם מהדיון הער שבא אחריהן יצאה קריאה ברורה לגופי חברה אזרחית שעוסקים בחינוך לשקול היטב מתי פניה למערכת המשפטית תשרת את מטרותיהם ומתי היא עלולה לגרום לנזק, למרות הפיתוי שקיים בפרסום המהיר והרב שדיונים משפטיים מעוררים לפעמים.

תמונה ממפגש העיון 9

תמונה ממפגש העיון 10

המגיבים גם שיבחו את הקשר הנבנה בין החינוך למשפט במחקר האקדמי, קשר מקובל ומבוסס בעולם, וציינו שקשר זה נמצא בתהליכי בניה והתקדמות מהירים בארץ לא מעט בזכות שני החוקרים שהציגו במושב זה.

תמונה ממפגש העיון 11

כתב וצילם - נחי משעול, סטודנט שנה ב' במגמה לחינוך חברה ותרבות