כנס האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה במגמה לחינוך חברה ותרבות

נשלח 8 בנוב׳ 2017, 4:48 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 בנוב׳ 2017, 4:49 ]
המשתתפים בכנס עם הקהל

בהשתתפותם של סטודנטים\ות וחברי\ות סגל מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, התקיים ביום רביעי ה 7 ליוני, 2017 הכנס השנתי של האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה. כנס זה  אורגן השנה בחסות ובשיתוף פעולה עם המגמה לחינוך, חברה ותרבות, בראשות ד"ר אימן אגבאריה אשר פתח את יום העיון  בדברי ברכה. דבריו של ד"ר אגבאריה הדגישו את חשיבות מעשה ההשוואה בחינוך כפעולה אנושית שמטרתה לא רק ללמוד על מערכות חינוך בתרבויות והקשרים פוליטיים שונים משלנו,  אלא גם כפעולה של בירור עצמי והכרה בייחודי שבקרבנו.

הכנס זכה לדברי ברכה מצד פרופ' חנן אלכסנדר, דיקן הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, אשר הדגיש בדבריו את חשיבות העיסוק ההגותי, הרפלקטיבי והמדינתי במערכות חינוך. פרופ' זהבית גרוס, נשיאת האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה בירכה אף היא את משתתפי הכנס ועמדה על הניסיונות לפתח תחום מחקר זה באקדמיה, ועל מאמצי האגודה לקידום התחום. הפאנל הפותח של הכנס התמקד בדו"ח ההערכה הבינלאומי האחרון של המל"ג על תפקוד בתי הספר לחינוך באוניברסיטאות בישראל , והשתתפו בו פרופ' לילי אורלנד-ברק, דיקן לימודים מתקדמים באוניברסיטת חיפה, פרופ' משה טטר, מנהל בית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית, פרופ' יהודית דורי, דיקאנית הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון וד"ר הללי פינסון, ראשת המסלול למנהל, חברה ומדיניות החינוך באוניברסיטת בן גוריון. עוד, התקיימו מושביים להצגת עבודות מחקר של סטודנטים\ות לתארים מתקדמים.

לצפייה בתמונות מהכנס לחצו כאן (בחלון חדש)