מפגש מגמות סוציולוגיה של החינוך לסיכום תשע"ו

נשלח 25 באוק׳ 2016, 0:19 על ידי Nakhi Mishol Shauli   [ עודכן 25 באוק׳ 2016, 3:32 על ידי Gil Glick Shimony ]

עם סיום שנת הלימודים תשע"ו, במה שנהפך למסורת ולמפגש שנתי של חוקרי סוציולוגיה של חינוך צעירים וותיקים, נערך השנה מפגש מגמות הסוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל-אביב. במפגש זה, שזו (כנראה) שנתו העשירית, חוקרים צעירים ממגמות הסוציולוגיה של החינוך של אוניברסיטת חיפה (המגמה לחינוך, חברה ותרבות), האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת בן-גוריון מציגים את מחקריהם בפני חוקרים צעירים וסגל. המפגש הפך עם השנים לאירוע חברתי בו נפגשים מכרים ותיקים ונוצרות היכרויות חדשות, והוא נערך בכל שנה באוניברסיטה אחרת מתוך הארבע.

גם השנה, נציגים רבים מהמגמה והחוג שלנו, סגל וסטודנטים, הגיעו למפגש. בין המציגים הרבים גם כותב טקסט זה הציג את התזה שלו במושב שהוקדש לחינוך בלתי-פורמלי ואקטיביזם חינוכי, שנוהל על ידי פרופסור קלרה סבג מהמגמה.

השנה בלט בייחודו המושב הראשון בכך שהוקדש לקולות מהשטח בנושא לימודי האזרחות ולהצגת נקודות מבט מגוונות: תלמידה שהובילה מחאה חברתית, מפמ"ר אזרחות, אחד ממובילי פורום המורים לאזרחות, רכז תחום חינוך באגודה לזכויות האזרח ופרופסור אבנר בן-עמוס, שמבין תחומי העיסוק הרבים שלו הציג את עמדתו כהיסטוריון חינוך.

בשנה הבאה האירוע יחזור לאוניברסיטת חיפה, וכמי שהיה בכל ארבעת האירועים האחרונים אני ממליץ בחום להגיע אליו גם לצורך השראה מחקרית, גם לצורך מפגש חברתי ויציאה מהשגרה הלימודית/מחקרית, וגם כי במידה רבה המחקרים המוצגים הם חוד החנית במחקר החינוכי בארץ, ולא אחת נושאים שעולים בו מאפשרים לפתח נקודת מבט שלמה ומורכבת על נושאים שלאחר מכן עולים לכותרות בתקשורת כגון חינוך מקצועי מול הסללה, החינוך בחברה הערבית, מחאות מורים ותלמידים ועוד.

תמונה ראשונה ממפגש המגמות

תמונה שנייה ממפגש המגמות