סיכום מפגש המגמה לכבוד צאת הספר 'חינוך, חברה וצדק'

נשלח 28 ביולי 2015, 0:33 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 בנוב׳ 2015, 4:26 ]

מפגש המגמה הוקדש הפעם לספרן של פרופסור קלרה סבג וד"ר ליאת ביברמן-שלו "חינוך, חברה וצדק (בחלון חדש)", שיצא לאור השנה.

לאחר התכנסות קצרה ופגישות נרגשות בין הנוכחים הרבים שהגיעו, נשאה ראש המגמה ד"ר דבי גולדן דברי פתיחה שהוקדשו בעיקר לפרופסור תמר כתריאל ופרופסור רבקה איזיקוביץ', שמלוות את המגמה מראשית דרכה לפני כעשרים שנה,  וכיום נמצאות לקראת יציאתן לגמלאות.

לאחר מכן ד"ר אורן גולן דן במשמעות הספר כפי שעלתה מקריאה משותפת יחד עם ד"ר גולדן לקראת המפגש. הדיון הציג את ייחודו ותרומתו לקהלים מסוגים שונים, פנים וחוץ אקדמאים, כ-textbook שנכתב בשפה העברית ובעידן זמינות המידע ברשת, וזאת בהשוואה ל-textbooks קודמים שנכתבו בסוציולוגיה של החינוך בעברית ובכלל. אורן ציין שהעובדה שהכותבות נקטו בקו קוהרנטי בספר, קו שמבטא את עמדתן בנושאים המרכזיים בסוציולוגיה של החינוך, מייחדת את הספר מ-textbooks קודמים. בחירה זו מבטאת שינוי בתפקידו של ה-textbook בעידן שבו כבר לא מצופה ממנו להיות אסופה אקלקטית של "כל הידע החשוב" בתחום כבעבר, לאור זמינות המידע.

בהמשך נשאה דברים ד"ר ביברמן-שלו, המחברת השותפה של הספר. היא פתחה בכך שהתרשמה והתרגשה מהאירוע לכבוד צאת הספר,  והמשיכה בתיאור החוויה שלה כדוקטורנטית, תלמידה, שכותבת ספר עם המנחה שלה במקביל לכתיבת הדוקטורט. ליאת תיארה כיצד הקשר שלה עם קלרה התפתח והעמיק במהלך מפגשי הכתיבה, עד כדי תחושת שותפות מלאה. ליאת סיימה את דבריה בשמחתה על כך שספר שפרסמה כבר משמש את עמיתותיה בהוראת מורים במכללת לוינסקי שבה היא מלמדת.

נושאת הדברים האחרונה והעיקרית הייתה פרופסור סבג, שתיארה כיצד החלה ללמד את הקורס ואף לכתוב את הספר בהמלצת פרופסור כתריאל. פרופסור סבג הדגישה את רמת השיתוף בתהליך הכתיבה היא תיארה את העבודה עם ליאת כ"מתנה" שהפכה את הוראת הקורס וכתיבת הספר לחוויות חיוביות ביותר, והודתה לכל הבאים על כך שבאו להשתתף איתה בשמחתה.

בתגובות לדבריה של קלרה תיארה המתרגלת הנוכחית של הקורס "סוציולוגיה של החינוך", גב' עמית רוטמן, שמעבירה בנוסף קורס דומה במכללת עמק יזרעאל, עד כמה הקורס והספר בנויים היטב ונוחים להוראה, ועד כמה הספר עונה על צורך קיים. בנוסף אליה סיפרה מיכל, תלמידת המגמה שלמדה את הקורס  השנה, עד כמה הספר היה בהיר לה לקריאה כסטודנטית, ועד כמה הוא עזר לה בהבנת חומר הקורס.

תודה לפרופסור תמר כתריאל על הרעיון להקדיש את המפגש לספר
תודה למירי ולאור על ארגון המפגש
תודה לגיל על ההזמנה החגיגית והיפה
תודה לדבי ואורן על הכנת ההצגה המעניינת והמעמיקה
תודה לחוג, לחברי הסגל ולדוקטורנטיות על האוכל הטעים והמכובד
וכמובן תודה לקלרה ולליאת על הספר

לחץ לצפייה בתמונות מהמפגש (בחלון חדש)

צילמה : סראי אבזח, סטודנטית בשנה א' במגמה.

כתב : נחי משעול, סטודנט שנה ג' במגמה