סיכום הסיור שערך ד"ר אורן גולן עם תלמידי תואר הראשון בחוג - הקורס "מבוא לחינוך בלתי פורמאלי"

נשלח 28 ביולי 2015, 0:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 בנוב׳ 2015, 4:59 ]
תמונה מהסיור1
ביום חמים בחודש נובמבר יצאו סטודנטים שנה א' מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, כחלק מלימודיהם האקדמים והכשרתם לתעודת עובדי הוראה בחינוך הבלתי פורמאלי, לסיור במרכז הקהילתי בבת גלים במסגרת הקורס "מבוא לחינוך בלתי פורמלי" אותו מלמד ד'ר אורן גולן. הסיור כלל מספר חלקים ובמסגרתם נפגשו התלמידים עם סגל המרכז ובכללם אהוד כהן, שדן באתגרי הניהול של המרכז ובשינויים שהתחוללו בהרכב הפעילויות המוצעות לקהילה בשנים האחרונות.
תמונה מהסיור 2
הסטודנטים שומעים מאהוד כהן על האתגרים בניהול מרכז קהילתי

לאחר מכן יצאו הסטודנטים לסיור בגינה קהילתית בהנחייתו של ארז שריג, מנהיג קהילתי צעיר ופעיל חברתי למטרות ירוקות. תכני המפגש דנו בפעילות הקהילתית שהגינה מציעה: העברת ידע בנושאי בוטניקה וחקלאות, הכרות והנחלת מודעות לערכי שימור הטבע וטיפוחו לתושבי הסביבה.

תמונה מהסיור 3
ארז שריג מסביר על הגינה הקהילתית
תמונה מהסיור 4

בשלב השלישי נפגשנו עם רוני קינן, המנהלת האומנותית של תאטרון חי-פה. קינן הפגישה את הסטודנטים עם אמצעים פדגוגיים המייחדים את הלימוד בסדנאות דרמה (כמוצג בצילומים) ותוך כדי הסבר על תולדות התאטרון, דנה בייחודיות של התאטרון הקהילתי וחשיבותו.

תמונה מהסיור 5

תמונה מהסיור 6

תמונה מהסיור 7

בשלב הרביעי והאחרון בסיור, פגשנו את חנה מלר, אשר הציגה את פעילות המרכז הקהילתי בהפעלת "חוג הנשים", עבור נשות השכונה בגיל הזהב. בשילוב עמותת מיל'ב ועיריית חיפה, התלמידים נפגשו עם אמצעי ההעשרה והחינוך בגיל המבוגר, הכוללים הרצאות, החלפת ידע, ערבי 'בישול עדות' המאפשרים הכרות עם רבגוניות תרבותית בקהילה ופעילויות נוספות של החוג.

תמונה מהסיור 8
חנה מלר מציגה את "חוג הנשים" במרכז הקהילתי
תמונה מהסיור 9

הסטודנטים קיבלו הזדמנות לראות בשטח את מגוון האמצעים הפדגוגיים והאפשרויות שיש לחינוך הבלתי-פורמלי להציע במפגש עם קהילות מקומיות.