ספר חדש לדוקטור איימן אגבריה

נשלח 28 ביולי 2015, 0:27 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 בנוב׳ 2015, 4:29 ]
תמונת הספר חדש של דוקטור איימן אגבריה
המגמה לחינוך חברה ותרבות מברכת את ד"ר איימן אגבאריה מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך על הוצאת ספר השירה החדש ״ملاقط غسيل" (בעברית :"אטבי כביסה״) שיצא לאור בהוצאת ״ אל-ראיה״ היוקרתית.
הספר מסכם 15 שנים של יצירה וכולל שירים רבים שהופיעו באנתולוגיות ותורגמו לשפות רבות: עברית, אנגלית, ספרדית, גרמנית, צרפתית, איטלקית ואלבאנית. לדוברי עברית, ניתן לקרוא תרגומים במספר אתרים באינטרנט (ראו קישור (בחלון חדש)).

בנוסף להיותו מרצה במגמה, ד"ר אגבריה מנהל את תוכנית מנדל לדוקטורנטים מצטיינים בחינוך, מכון מנדל למנהיגות. הוא סיים שני תואר מוסמך: בפיתוח בינלאומי ושינוי חברתי באוניברסיטת קלארק בארה"ב, ובלימודי קרימינולוגיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא בעל תואר שלישי כפול: בלימודי מדיניות ותאוריה בחינוך, ובלימודי חינוך בינלאומי והשוואתי ב- Pennsylvania State University.

כמו כן, ד"ר אגבאריה השלים לימודי פוסט-דוקטורט באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה. הוא מתמחה בחינוך בקרב מיעוטים אתניים ודתיים וחוקר סוגיות של מדיניות ופדגוגיה בחינוך לאזרחות, חינוך אסלאמי, והכשרת מורים. בעבר שימש בתפקידים בכירים בחברה למתנ"סים, בארגון שת"יל של הקרן החדשה לישראל, ובמכללה האקדמית בית ברל. הוא אף שימש יועץ בכיר לוועדת המעקב לענייני חינוך ערבי והיה חבר בוועדת המקצוע ללימודי האזרחות של משרד החינוך.
בשל פעילותו הענפה בארגוני החברה האזרחית הפלסטינית בישראל הופיע ד"ר אגבאריה שלוש פעמים ברשימת חמישים האנשים המשפיעים על החינוך בישראל של עיתון "הארץ". הוא ערך שני ספרים: הכשרת מורים בחברה הפלסטינית בישראל, פרקטיקות מוסדיות ומדיניות חינוכית (בהוצאת רסלינג), והספר Commitment, Character, and Citizenship: Religious Schooling in Liberal Democracy (עם חנן אלכסנדר, בהוצאת Routledge). ד"ר אגבאריה הוא גם משורר ומחזאי: שיריו תורגמו לשפות רבות ושלושה מחזות שכתב הועלו לבמה.