החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

התוכנית לחינוך, חברה ותרבות

Program for Leadership and Policy in Education

برنامج التربية الاجتماعية والثقافية

 חדשות ואירועים

ביום רביעי, ה- 21.2.2024 התקיים הרצאת סמינר החוג של ד"ר אורן גולן, ראש התוכנית. במסגרת הקורס שמוביל ד"ר יותם חותם: "סוגיות עכשוויות במנהיגות ומדיניות חינוך". ההרצאה דנה באמצעי החינוך הבלתי פורמלי המקוון להפצת הנצרות הקאתולית. לפרטים קראו כאן




ברכות לפרופ' אביהו שושנה על פרסום הגליון החדש של עיונים במנהל ובארגון החינוך. בין הכותבים.ות אפשר למצוא נציגות בולטת של בוגרי החוג: ד"ר אילנית פינטו-דרור, ד"ר אורנה חורי ומר עידן זק-דורון. לעיון לחצו כאן  



ברכות לבוגרת התוכנית: ד"ר אופיר שפר, ומרצים נוספים ממשפחת ההוראה הרחבה של חינוך חברה ותרבות: ד"ר חגית קליבנסקי וד"ר אדם הישראלי על הוצאת ספרם החדש: התבוננות מחדש בחינוך הבלתי פורמלי (בהוצאת מופת). לפרטים לחצו כאן




ביום רביעי ה- 31.5.2023, התקיים יום חוג שהתמקד בחינוך הבלתי פורמלי בישראל. לפרטים לחצו כאן


ביום רביעי, ה- 15.5.2023 יתקיים ארוע בו ישתתף ד"ר לב טופור. הרצאתו של ד"ר טופור יתמקד בקהילות ניאו-נאציות ברשתות אנונימיות כגון הרשת האפלה או טלגרם. פרטים על הארוע זמינים כאן

ביום רביעי, ה- 15.3.2023 התקיים ארוע בו השתתפה פרופ' רוני מירון מהתוכנית ללימודי פרשנות ותרבות באוניברסיטת בר אילן. הרצאתה של פרופ' מירון התמקד בפנומונולוגיה של הקולקטיביות, ופתח צוהר לדיונים במשנתם של הוסרל, דלתון ואחרים. הוגים המשפיעים עד היום על תחומי המחקר האיכותני במדעי החינוך והחברה.

אנו שמחים לברך על צאת אלופים בניהול, ספרו של ד"ר מיכאל סנג. סנג הוא פוסט דוקטורנט בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. הוא מתמחה במנהיגות וסמכות בדגש על ארגונים, וביחסי צבא-חברה. ספרו החדש פורסם ממש בימים אלו (הוצאת פרדס), אפשר לקרוא עוד על אודותיו כאן.

ב- 15.11.2022 ד"ר אורן גולן מהתוכנית לחינוך חברה ותרבות יקיים שיחה עם עיתונאי הארץ, עומר בן יעקב, על דת ואינטרנט בדגש על החברה החרדית בישראל ובארה"ב. הארוע יתקיים במכון נווה שכטר בתל אביב. להרשמה לחצו כאן.

בין ה- 20-23 בנובמבר 2022 יתקיים בבית עגנון, במכון טרומן באוניברסיטה העברית ובזום ארוע תרבותי חברתי בהשתתפות איימן אגבארייה, חבר הסגל בתוכנית לחינוך חברה ותרבות. כותרת הארוע:

לָרָחוֹק וְלַקָּרוֹב:

פסטיבל בינלאומי מקוון על שלום ופתרון סכסוכים בספרות

להרחבה והשתתפות לחצו כאן

13.9.2022

התוכנית לחינוך חברה ותרבות מברכת את פרופ' איימן אגבאריה, חבר סגל בתוכנית, אשר זכה יחד עם תלמיד הדוקטורנט שלו, עדו פלזנטל, במענק תחרותי ע״ס 24,000 יורו מטעם הקרן הגרמנית Gerda Henkel Stiftung.


הצעת המחקר עוסקת בחינוך האסלאמי ובחינוך הפוליטי בהגותם של מוחמד ארכון, עבד אלכרים סרוש, וטאריק רמדאן. שלושתם מההוגים המובילים במחשבת האסלאם כיום.

כותרת המחקר:


In the Intersection Between Islamic Education and Citizenship Education: The Educational Possibilities in The Work of Mohammed Arkoun, Abdolkarim Soroush and Tariq Ramadan



ב- 12.5.2022 יהונתן שגב הציג את ממצאי המחקר שלו "בין הלכה למעשה - שיקולים של קודש וחול ביישום תוכנית הליבה בבתי ספר חרדים לבנים" בפקולטה למשפטים במרכז מינרבה לזכויות האדם באוניברסיטה העברית בירושלים. יהונתן הוא דוקטורנט בהנחיית ד"ר איימן אגבאריה


ב- 25.4.2022 בוגרת המגמה, ד"ר הדס נצר דגן מעבירה הרצאה על עיצוב הילדות ופדגוגיות חדשניות של הילדות



ב- 21.11.2021 נפגשו תלמידי התוכנית לחינוך חברה ותרבות עם נציגי הרשות המקומית קריית ים ודנו בשיתופי פעולה בין-מגזריים  



כנס המתמקד באתגור הקאנון באומנות יתקיים במוזיאון חיפה ב- 17.11.2021

חבר סגל התוכנית, ד"ר איימן אגבאריה מציג בכנס

לקריאה מרחיבה על הכנס לחצו כאן

כנס תלמידות ותלמידי המחקר בסוציולוגיה והאנתרופולוגיה של החינוך התקיים מטעם התוכנית לחינוך וחברה ותרבות 6.10.2021

תודות לכל המציגים והמשתתפים! למידע על הכנס ותכניו לחצו כאן


כנס המתמקד במחקר על נוער זמין להשתתפות בזום ב- 12.8.2021

גם נציגות של התוכנית תנכח בארוע | התזנטית מיה מגנט וד"ר אורן גולן מציגים בכנס

https://www.worldyouthconference.org/ 

אנשים מחזיקים שלטים עם המילה youth

קול קורא לכנס סטודנטים למחקר בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של החינוך

6.10.2021 הגשת הצעות עד לתאריך 30.7.21

כנס לעובדות ועובדים סוציאליים כסוכני שינוי במרחב היהודי ערבי - 23.06.2021

יום עיון בהובלת ד"ר אורן גולן ועמיתים בנושא 'תקשורת המדע בחברה החרדית בישראל'    12.5.2021 

יום עיון משותף לפקולטה לחינוך, ולחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה והפקולטה לחינוך, מדע וטכנולוגיה בטכניון. 

הארוע מתקיים בתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה

לפרטים לחצו כאן

אקדמיה לבנה: מנגנוני הגזעה, תיוג והדרה

כנס משותף של האוניב​​רסיטה העברית בירושלים והמחלקה לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב - ​​אקדמיה לבנה: מנגנוני הגזעה, תיוג והדרה

 21 מרץ - 22 מרץ 2021


לדף הכנס לחץ כאן (בחלון חדש)

לתוכנית הכנס לחץ כאן (בחלון חדש)

ד״ר איימן אגבאריה מגיב בכתבת הארץ 26.2.2021

מרצי החוג מגיבים: אושרה רפורמה בלימודי הוראה שכוללת חינוך לחיים משותפים ומניעת גזענות.


לקריאת המאמר המלא באתר ״הארץ״ לחץ כאן (בחלון חדש) >>>

קריאה להגברת לימודי התרבות והרוח בפקולטה לחינוך

יום העיון ״מדיה ומדיום״ נערך ביום רביעי ה 23.5.2018 בנוכוחות גדולה והשתתפות ערה של הסטודנטים משתי המגמות: לחינוך אלטרנטיבי, ולחינוך, חברה ותרבות. במהלך היום הסטודנטים הובילו דיונים פעילים על מגוון של סדרות טלוויזיה בשפות העברית, הערבית, והאנגלית. הדיונים התמקדו באופנים השונים בהם סדרות טלוויזיה בתרבות הפופלארית משקפות ומעצבות יחסי כוח בחברה, ממסגרות ביקורת חברתית, ומעניקות משמעות לצופים בהן. יום הדיונים הסתיים במושב מסכם בהנחיית ד״ר יותם חותם וד״ר אימן אגבאריה במטרה לשכלל את תובנות הסטודנטים מיום העיון ולקשור אותן לשדה החינוך. במושב זה, עלה הצורך בהגברת לימודי הרוח, התרבות, הפרשנות, האמנות, והאוריינות הביקורתית בחינוך בכלל, ובפקולטה לחינוך בפרט.

לצפייה בתמונות מיום העיון לחץ כאן (בחלון חדש)

לצפייה בהזמנה ליום העיון ״מדיה ומדיום״ לחץ כאן (בחלון חדש)

מדיה ומדיום: ניתוחי שיח ביקורתי של סדרות טלוויזיה

23.05.2018 • 09:30-16:45

שם האירוע: מדיה ומדיום: ניתוחי שיח ביקורתי של סדרות טלוויזיה

חוג: החוג ללמידה, הוראה והדרכה והחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: חדר 570, בניין חינוך ומדעים • אוניברסיטת חיפה

לתשומת לבכם/ן: יש להירשם למושבים מבעוד מועד

לצפייה בהזמנה לחץ כאן (בחלון חדש)

לפירוט תכני המושבים לחץ כאן (בחלון חדש)

כנס האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה בתכנית לחינוך חברה ותרבות

בהשתתפותם של סטודנטים\ות וחברי\ות סגל מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, התקיים ביום רביעי ה 7 ליוני, 2017 הכנס השנתי של האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה. כנס זה  אורגן השנה בחסות ובשיתוף פעולה עם התכנית לחינוך, חברה ותרבות, בראשות ד"ר אימן אגבאריה אשר פתח את יום העיון  בדברי ברכה. דבריו של ד"ר אגבאריה הדגישו את חשיבות מעשה ההשוואה בחינוך כפעולה אנושית שמטרתה לא רק ללמוד על מערכות חינוך בתרבויות והקשרים פוליטיים שונים משלנו,  אלא גם כפעולה של בירור עצמי והכרה בייחודי שבקרבנו.  


הכנס זכה לדברי ברכה מצד פרופ' חנן אלכסנדר, דיקן הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, אשר הדגיש בדבריו את חשיבות העיסוק ההגותי, הרפלקטיבי והמדינתי במערכות חינוך. פרופ' זהבית גרוס, נשיאת האגודה הישראלית לחקר החינוך המשווה בירכה אף היא את משתתפי הכנס ועמדה על הניסיונות לפתח תחום מחקר זה באקדמיה, ועל מאמצי האגודה לקידום התחום. הפאנל הפותח של הכנס התמקד בדו"ח ההערכה הבינלאומי האחרון של המל"ג על תפקוד בתי הספר לחינוך באוניברסיטאות בישראל , והשתתפו בו פרופ' לילי אורלנד-ברק, דיקן לימודים מתקדמים באוניברסיטת חיפה, פרופ' משה טטר, מנהל בית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית, פרופ' יהודית דורי, דיקאנית הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון וד"ר הללי פינסון, ראשת המסלול למנהל, חברה ומדיניות החינוך באוניברסיטת בן גוריון. עוד, התקיימו מושביים להצגת עבודות מחקר של סטודנטים\ות לתארים מתקדמים.


לצפייה בתמונות מהכנס לחצו כאן (בחלון חדש)

מפגש חינוך וטיפול רגיש-תרבות עם נוער בהדרה בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

לאחרונה, התקיים מפגש מרתק בנושא חינוך וטיפול רגיש-תרבות עם נוער בהדרה בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך.  המפגש כלל פאנל של אנשי/נשות חינוך הלומדים/לומדות לתואר שני בחוג, ששיתפו בחוויות ותובנות מעבודתם בסביבה רב-תרבותית. בהמשך, ניתן מבט מחקרי על חינוך וטיפול רגיש תרבות.

 

העבודה החינוכית-טיפולית עם בני/ות-נוער החווים/ות הדרה חברתית כרוכה באתגרים רבים ואחד מהם הינו ההתמודדות עם הרקעים המשפחתיים השונים שלהם/ן במונחים של תרבות, הגירה ומעמד. על רקע זאת סוגיות של חינוך וטיפול רגישי-תרבות קריטיים לעבודתם של אנשי ונשות חינוך עם בני נוער החיים בעולמות-חיים מודרים. במפגש נדונו סוגיות אלו, תוך התייחסות לחוויותיהם/ן ותובנותיהם/ן של סטודנטים/ת מהחוג העובדים עם בני נוער בהדרה וכן ליחסים שבין סדרי הידע האקדמיים והפרקטיקה החינוכית-טיפולית בשגרת העבודה היומיומית.

לצפייה בתמונות מהמפגש לחצו כאן (בחלון חדש)

נציגות החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך בכנס האגודה האנתרופולוגית הישראלית

יום עיון משותף לתכנית לחינוך, חברה ותרבות והתכנית לחקר החינוך האלטרנטיבי

ביום רביעי 10 במאי 2017 התקיים יום העיון השנתי המשותף של התכנית לחינוך, חברה ותרבות בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך והתכנית לחקר החינוך האלטרנטיבי בחוג ללמידה, הוראה והדרכה. יום העיון הדגיש את שיתוף הפעולה בין שתי המגמות והתמקד בנושא 'מסורת וביקורת בחינוך'.

יום העיון  נפתח בפאנל של מומחים שהתדיינו במורכבות נוכחות מעשה הביקורת מול המסורת בשדה החינוכי: ד"ר מוהנד מוסטפא, התמקד ביחס למסורת אסלאמית בעולם הערבי, ד"ר ליאור אלפרוביץ, עסק במסורת הדתית היהודית והביקורת בה ואילו ד"ר קציעה עלון, הביאה קולות ביקורתיים מהשירה המזרחית מול סוגיות של שפה ושייכות.

בנוסף, במהלך היום הסטודנטים של שתי המגמות הנחו מושבים שהתמקדו בטקסטים רבלנטיים שנקראו מראש.

הכנס הסתיים ברב שיח בהשתתפות הסטודנטים וחברי הסגל: ד"ר אימן אגבאריה, ד"ר יותם חותם וד"ר אביהו שושנה.

לצפייה בתמונות מיום העיון לחצו כאן (בחלון חדש)

ברכות חמות למוסמכי תשע"ח!

ביום 27.6.18 התקיים טקס הענקת תואר מוסמך.

תמונות מהטקס ניתן לראות כאן (בחלון חדש)


אנו גאים בכל בוגרי התכנית לחינוך, חברה ותרבות ומאחלים להם הצלחה רבה בהמשך הדרך:


שם משפחה שם פרטי 

אבו אחמד אן

אלמוג איילת

בלנגפס סנדרה

גבלר לידנה

חליליה חיתאם

מחאג'נה מהא

סחניני סג'א

עואוודה ויאם

עומרי נוג'וד

קויידר עיאד סוכאינה

קמינסקי מיכל

שחם נופר

שכטמן רוני בהצטיינות 

יום העיון מסורת וביקורת בחינוך - 10.05.2017

ברכות לסטודנטים לפרידה מתשע"ו וכניסה לתשע"ז

לקראת פתיחת שנת הלימודים תשע"ז, התכנית לחינוך חברה ותרבות מברכת את בוגרי מחזור 49 שסיימו את לימודי התואר השני שלהם בשנה הקודמת. ליאת, נאאל, נאילה, עימאד וקובי, אנו מאחלים לכם הצלחה רבה בהמשך דרככם ומקווים שהלימודים היו לכם טובים וקידמו ויקדמו אתכם בפעלכם החינוכי, החברתי והתרבותי,  שגם כך הינו רב ומגוון כפי שלמדנו להכיר במהלך לימודיכם. גם עורך האתר, כותב טקסט זה, קיבל את תעודת ה-M.A השנה, אך מסיבות מובנות אמנע מאיחולים לעצמי...

סגל התכנית מאחל לסטודנטים הממשיכים והחדשים ששנת הלימודים תשע"ז תהיה טובה ופורייה לפחות כמו תשע"ו.

בהצלחה!!!

 

כתב: נחי משעול

מפגש מגמות סוציולוגיה של החינוך לסיכום תשע"ו

עם סיום שנת הלימודים תשע"ו, במה שנהפך למסורת ולמפגש שנתי של חוקרי סוציולוגיה של חינוך צעירים וותיקים, נערך השנה מפגש מגמות הסוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל-אביב. במפגש זה, שזו (כנראה) שנתו העשירית, חוקרים צעירים ממגמות הסוציולוגיה של החינוך של אוניברסיטת חיפה (התכנית לחינוך, חברה ותרבות), האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת בן-גוריון מציגים את מחקריהם בפני חוקרים צעירים וסגל. המפגש הפך עם השנים לאירוע חברתי בו נפגשים מכרים ותיקים ונוצרות היכרויות חדשות, והוא נערך בכל שנה באוניברסיטה אחרת מתוך הארבע.

גם השנה, נציגים רבים מהתכנית והחוג שלנו, סגל וסטודנטים, הגיעו למפגש. בין המציגים הרבים גם כותב טקסט זה הציג את התזה שלו במושב שהוקדש לחינוך בלתי-פורמלי ואקטיביזם חינוכי, שנוהל על ידי פרופסור קלרה סבג מהתכנית. 

השנה בלט בייחודו המושב הראשון בכך שהוקדש לקולות מהשטח בנושא לימודי האזרחות ולהצגת נקודות מבט מגוונות: תלמידה שהובילה מחאה חברתית, מפמ"ר אזרחות, אחד ממובילי פורום המורים לאזרחות, רכז תחום חינוך באגודה לזכויות האזרח ופרופסור אבנר בן-עמוס, שמבין תחומי העיסוק הרבים שלו הציג את עמדתו כהיסטוריון חינוך.

בשנה הבאה האירוע יחזור לאוניברסיטת חיפה, וכמי שהיה בכל ארבעת האירועים האחרונים אני ממליץ בחום להגיע אליו גם לצורך השראה מחקרית, גם לצורך מפגש חברתי ויציאה מהשגרה הלימודית/מחקרית, וגם כי במידה רבה המחקרים המוצגים הם חוד החנית במחקר החינוכי בארץ, ולא אחת נושאים שעולים בו מאפשרים לפתח נקודת מבט שלמה ומורכבת על נושאים שלאחר מכן עולים לכותרות בתקשורת כגון חינוך מקצועי מול הסללה, החינוך בחברה הערבית, מחאות מורים ותלמידים ועוד.

 

כתב: נחי משעול

יום החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך בתואר השני

ב-1.6.2016 התקיים בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך מפגש משותף של המרצים והסטודנטים בתואר השני בשתי המגמות שכותרתו שכותרתו "פערים חברתיים - הזמנה לעשייה חינוכית". 

אתם מוזמנים לקרוא עוד על היום ולצפות בתמונות באתר החוג בקישור הבא (חלון חדש)

30.6.16, יום חמישי המפגש השנתי של המגמות לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של החינוך! הפעם, באוניברסיטת תל-אביב

כמדי שנה, גם השנה מתקיים מפגש בין-אוניברסיטאי של המגמות לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של החינוך, במסגרותו מוצגים מחקרים עדכניים של דוקטורנטים ומסטרנטים.

המפגש הינו הזדמנות מצויינת להיחשף למחקרים מרתקים ועדכניים, להכרות בין חוקרים וסטודנטים ממקומות שונים, לקבלה ומתן רעיונות, ולמבט רוחב על תחום ההתמחות שלנו.


ההשתתפות ביום העיון הינה חובה לכותבי תזות ודוקטורט ורשות מומלצת למי שאינו כותב תזה או מיעד עצמו לכתיבת תזה.


בברכה חמה,


ד"ר דבורה גולדן


ראש המגמה לחינוך, חברה ותרבות

הרצאות מפי ד"ר איימן אגבאריה בוינה ובלונדון

סטודנטים במגמה ומתעניינים מוזמנים לדעת יותר על פעילותו של ד"ר אגבאריה בתקופה האחרונה באירופה. 

על שהותו באוניברסיטה בוינה ניתן לקרוא כאן (בחלון חדש) (חלון חדש), ועל הרצאה שייתן בה בסוף מאי כאן (בחלון חדש)


בנוסף, ב-1.6 ירצה ד"ר אגבאריה במסגרת סמינר חינוך ודת באונ. UCL בלונדון. נושא ההרצאה ופרטים נוספים בקישור : 


Who is the Hawk of Quraysh? Deliberating Leadership from A Muslim Perspective (New Window)


כנס האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה 2016: 8-9 ביוני במכללה האקדמית כנרת

חברות וחברי המגמה מוזמנים לכנס השנתי ה-44 של האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה - "אתנוגרפיות בהווה מואץ: בין אנתרופולוגיה והיסטוריה".


להלן תכנית הכנס הסופית (חלון חדש). הרצאת האורח תנתן מפי פרופסור יולנדה כהן מאוניברסיטת קוויבק במונטריאול ונושאה :" From Synagogue to Mosque: My Grandfather’s House in Meknes old Mellah". להלן חוברת התקצירים של הרצאות הכנס


באתר הכנס מתפרסמים הקישורים הרשמיים להרשמה, רישום להסעות ואפשרויות לינה בסביבת הכנרת. 


חברי המגמה לחינוך חברה ותרבות מצטרפים לברכות לפרופסור רבקה איזיקוביץ על בחירתה ליקירת העיר חיפה

פרופ' רבקה איזיקוביץ היא פרופסור (אמריטה) מן המניין במגמה לחינוך, חברה ותרבות.

היא כיהנה כראש החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך והיתה חברה בוועדה להערכת הצעות מחקר בלשכת המדען הראשי של משרד החינוך. תחומי התמחותה הם אנתרופולוגיה וחינוך.

הבחירה ניתנת לה על פעילותה למען העיר חיפה, תושביה והמדינה בכלל.

בשנים האחרונות מתמקדת רבקה בצעירים ובני נוער מהגרים, באינטראקציה בין הגירה לגלובליזציה

ובהשפעה של תהליכים אלו על חינוך פורמלי ולא פורמלי, ולאחרונה מונתה כעורכת כתב העת "מפגש לעבודה חינוכית-סוציאלית".



קישור לידיעה באתר הפקולטה (חלון חדש)


הזמנה לתערוכה: دليل - ראיה – Evidence, ערב פתיחה ב-2.4 17:00 בנצרת

אסנת בר-אור, אמנית וסטודנטית במגמה, לוקחת חלק בתערוכה משותפת של מנאר זועבי, ברבל רוטהר ושלה. בתערוכה זו מציגה אסנת 23 צילומים מהפרוייקט שלה 'אדמה'. 


בשבת ה-2.4, בין השעות 17:00 ל-21:00, ייערך ערב הפתיחה של התערוכה בבית התרבות והאמנות שבעיר העתיקה בנצרת. ערב הפתיחה יכלול מיצג של מנאר זועבי. הסופר ראג'י בטחיש כתב טקסט לתערוכה 


שבוע לאחר מכן, ב-9.4, באותה שעה, ייערך שיח גלריה בנוכחות שלוש האמניות. 

כולכן וכולכם מוזמנים 


עוד על אסנת 

כפי שניתן לראות באתר שלה, אסנת מקדמת אמנות בחברה אזרחית ואמנות כהשתתפות בחיים אזרחיים פעילים, וכדבריה: 

אני רואה באמנות, כלומר ביצירת דימויים ובשיח שמסביבם, עיסוק בכלים להבנת העולם, אפשרות ללימוד ופירוק ההבניה של תפיסתנו את המציאות שסביבנו והזדמנות להגדיר אותה מחדש. כאזרחית וכחלק מקהילה, אני תופסת את שדה האמנות כזירת פעולה ליצירת מרחב לקולות שונים, ובמיוחד כאלו שהודחקו משדה הראיה שלנו, ליצירת אפשרות של דיאלוג של שווים. לפיכך אני מבינה את הפעולה בשדה האמנות כפעולה אזרחית ופוליטית. אסנת למדה צילום בארה"ב, השתתפה בתוכנית של מכון מנדל למנהיגות חינוכית ולמדה ערבית בגבעת חביבה. אסנת הציגה בתערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות רבות, וכחלק מהפקולטה לחינוך, חשוב לנו במיוחד לציין את ספרה "בית, ספר", תערוכה וספר העוסקים בארכיטקטורה ובסביבה החזותית של בתי ספר כמבטאים אידיאולוגיה ותפיסה חינוכית.

הכנס השני של האגודה לחינוך משווה 31 במרץ, אונ' בר אילן

הסטודנטים במגמה מוזמנים לכנס, שייערך בין השעות 9:00 - 19:00. הכנס נרחב ביותר, ויכלול הרצאת אורח של פרופסור קרלוס אלברטו טורס (חלון חדש), ואחריה שלושה סבבים של מושבים מקבילים בהשתתפות חוקרי חינוך רבים מישראל, וביניהם גם פרופ' קלרה סבג וד"ר דבי גולדן מהמגמה שלנו, ואדם הישראלי מהחוג שלנו. לאחר שלושת הסבבים יוצגו פוסטרים ותערך מליאה מסכמת.


חינוך השוואתי הוא שדה מחקר בו נבחן חינוך במדינה או קבוצת מדינות אחת תוך שימוש בידע ותובנות מהמתרחש במדינה אחרת (או מדינות אחרות).

לצפיה בתוכנית הכנס המלאה (חלון חדש): http://www1.biu.ac.il/File/news/file_biu_16_03_06_10_08.pdf

גיליון ראשון של "מפגש לעבודה חינוכית-סוציאלית" בעריכת פרופ' רבקה איזיקוביץ

חברי המגמה לחינוך חברה ותרבות מצטרפים לברכות על הוצאתו לאור של הגיליון הראשון של כתב העת "מפגש לעבודה חינוכית-סוציאלית" בעריכתה של פרופ' (אמריטה) רבקה איזיקוביץ. 


כפי שכותבת רבקה בדברי הפתיחה על מושג המפגש: "מפגש משאיר בידי הצדדים את חופש הפעולה ואת הבחירה להחליט לאן הם מקדמים אותו. הוא מזמין לדיאלוג ולאינטראקצייה, אך מניח לצדדים ליטול ממנו את המהות והכמות הרצויים; זאת מבלי לסכן את עצמיותם. הווה אומר - הוא משאיר אופציות פתוחות" (לדברי הפתיחה המלאים לחצו כאן)


פרטים נוספים ופניה לחברי הפקולטה לשלוח כתבי יד באתר הפקולטה (חלון חדש)